De impact van Corona: Fitnessmogelijkheden belangrijker dan ooit - Fitnessapparatuur.nl

De impact van Corona: Fitnessmogelijkheden belangrijker dan ooit

COVID-19 heeft niet alleen ons sociale, maar zeker ons professionele leven flink op de schop gegooid. We werken meer thuis dan ooit, met alle (lichamelijke) gevolgen van dien. Corona heeft niet alleen de manier van werken veranderd, maar het beïnvloedt ook de employee benefits die werknemers graag willen krijgen.

ClassPass, één van ’s werelds grootste maandelijkse abonnementsservices die je toegang geeft tot studio’s en sportscholen over de hele wereld, heeft onderzoek gedaan naar de veranderingen op werkgebied en de invloed op gezondheid.

Verhoogde werkdruk en meer stress
Corona heeft enorme impact op ons werk; we werken massaal thuis en moeten het in de meeste gevallen met minder middelen en, belangrijker, met minder sociale contacten doen. Meer dan de helft van de ondervraagde professionals geeft dan ook aan dat hun werkdruk en daarmee hun stressniveau enorm is toegenomen sinds het begin van de Corona crisis.

Fitness als middel tegen stress
Een belangrijke rol in stressmanagement blijkt te liggen bij fitness. Veel van de ondervraagde professionals gaf aan dat fitness hen helpt om hun stressniveau te verlagen. Maar liefst 96% van de professionals stellen zich minder gestrest en meer gemotiveerd te voelen na het sporten. 89% voelt zich productiever gedurende de werkdag na het sporten.

Fitnessmogelijkheden als secundaire arbeidsvoorwaarden
Kunnen fitnessen is zo belangrijk geworden dat 70% van de ondervraagde professionals het belangrijk vindt om fitnessvoordelen via zijn werk te krijgen.

Waarom werkgevers dit moeten willen
#1 Stress verlagen
Inkoppertje: medewerkers die continu een te hoge werkdruk en teveel stress ervaren, zijn een no-go. Ten eerste voelen deze medewerkers zich niet fijn, ten tweede presteren ze daardoor minder en kunnen ze, wanneer het te lang aanhoudt, zelfs uitvallen.
Door fitnessmogelijkheden te bieden, zoals fitnessapparatuur in huis, draag je bij aan het verlagen van het stressniveau.

#2 Blessures voorkomen
Daarnaast draagt fitness bij aan de lichamelijke gesteldheid. Die collega die aan de eettafel met een kromme rug in de Zoom call zit? Die andere collega die de hele dag op een simpele stoel, in een hele verkeerde houding achter de laptop zit te werken? En die andere collega die simpelweg veel te weinig beweegt omdat het heen en weer lopen naar collega’s en andere afdelingen, of de wandeling naar het koffie-apparaat er nu niet meer inzit? Die krijgen vroeg of laat lichamelijke klachten waardoor zij vervolgens kort- of langdurig uit de roulatie raken. Door medewerkers in staat te stellen regelmatig te kunnen bewegen verminder je de kans op blessures.

Wat kun je als werkgever doen?
Maak het je medewerkers zo makkelijk mogelijk om regelmatig te bewegen. Zo kun je bij ons eenvoudig vrijwel alle soort cardio-apparatuur huren voor een periode die jij wilt. Deze apparatuur wordt vervolgens bezorgd én geïnstalleerd bij de medewerkers thuis. Wil je nog een stapje verdergaan dan kan je vaste sportmomenten met je team afspreken of digitale sportlessen beschikbaar stellen. Zo werken je medewerkers samen aan hun conditie, versterk je het teamgevoel én verlaag je het stressniveau. 3 vliegen in 1 klap!

Deel dit bericht

Vragen? Neem contact met ons op!

Reserveringslijst Wij informeren u wanneer het product weer op voorraad is. Laat hieronder uw e-mailadres achter.