Een crosstrainer: waarom kies je ervoor?  - FitnessApparatuur huren

Een crosstrainer: waarom kies je ervoor? 

Je wilt een fitnessapparatuur huren maar je weet eigenlijk niet precies welke je moet kiezen. Eén van de fitnessapparaten waar je bij ons uit kunt kiezen is de crosstrainer. Maar wat is een crosstrainer nou precies, wat zijn de voordelen en waarom zou je voor een crosstrainer kiezen? Wij helpen je een handje. 

Wat is een crosstrainer
Eigenlijk heel simpel; een cardio-apparaat waar je met je voeten op pedalen staat en met je handen hendels vasthoudt. De pedalen draaien rond waardoor je een soort loopbeweging maakt, terwijl je de beweging extra ondersteunt doordat je met je armen de hendels heen en weer beweegt. Een crosstrainer is het perfecte fitnessapparaat voor een allround, fullbody cardiotraining.  

Wanneer kies je voor een crosstrainer 
Trainen op een crosstrainer is een goede manier om veel calorieën te verbranden. Een crosstrainer huren is daarom is een goede keuze als je je conditie wilt verbeteren en/of wilt afvallen. Regelmatig trainen op een crosstrainer verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, verbetert de conditie van je hart en longen en je bloeddruk. 

Welke spieren train je met een crosstrainer
We zeiden het al eerder; het is het perfecte fitnessapparaat voor een allround, fullbody workout. En dat zeggen we niet voor niets! Er worden namelijk nogal wat spieren aan het werk gezet tijdens jouw workout op de crosstrainer. Let je even op? In de eerste plaats worden je bovenbenen getraind, maar ook je kuiten, dijbenen en bilspieren moeten aan de bak. En die hendels die je met je armen heen en weer beweegt? Die zorgen ervoor dat ook je armspieren, schouderspieren en rugspieren hun best moeten doen. Klinkt intensief, is het ook. Gelukkig kun je zelf het niveau en de weerstand bepalen waardoor je altijd op jouw niveau kunt trainen.  

De voordelen van een crosstrainer
Eén groot voordeel is inmiddels wel duidelijk: je traint al veel spieren tegelijk waardoor je sneller en efficiënter calorieën verbrandt en je conditie verbetert. Maar dat is niet het enige waarom een crosstrainer huren een goed idee is. Zo is het apparaat ook heel gemakkelijk in gebruik, veilig in gebruik en worden je gewrichten minder belast dan bij bijvoorbeeld hardlopen. En oké, je kunt trainen en een serie kijken tegelijk. Laten we eerlijk zijn, dat is toch best lekker. 

Crosstrainer huren bij fitnessapparatuur.nl
Overtuigd? Mooi! Kijk eens bij ons ruime aanbod crosstrainers. We leveren snel, scherp geprijsd en uitsluitend A-merken als Technogym, Lifefitness of StarTrac. Wil je graag advies over welke crosstrainer je moet huren? Bel, mail of chat met ons. Onze experts helpen je graag! 

 

Deel dit bericht

Vragen? Neem contact met ons op!

Reserveringslijst Wij informeren u wanneer het product weer op voorraad is. Laat hieronder uw e-mailadres achter.