Goede voornemens: 5 tips om ze vol te houden! - Fitnessapparatuur.nl

Goede voornemens: 5 tips om ze vol te houden!

Het was een ander oud & nieuw dan normaal. Eén van de weinige dingen die waarschijnlijk wel hetzelfde was als voorgaande jaren: je hebt jezelf wederom plechtig een aantal goede voornemens voorgeschreven. En we weten zeker dat je ook echt echt, maar dan ook écht van plan bent om ze dit jaar wel vol te houden. De reden waarom we elk jaar weer opnieuw goede voornemens hebben, die vaak verdacht veel lijken op de goede voornemens van het jaar daarvoor, is omdat het toch vaak lastig blijkt ze vol te houden.

Heb jij dit jaar als goede voornemen om aan je gezondheid en conditie te werken? Dan helpen wij je graag een handje zodat je deze goede voornemens wél volhoudt!

  1. Blijf realistisch

Er werkt niks meer demotiverend dan onmogelijke doelen nastreven. Heb je nog nooit hardgelopen? Stel jezelf dan niet als doel om over 3 maanden een marathon te kunnen lopen. Stel in plaats daarvan bijvoorbeeld als doel dat je over een half jaar 5 kilometer aan één stuk kunt hardlopen. Heb je nog nooit gesport en is je goede voornemen om 5 keer per week naar de sportschool te gaan? Start liever met 2 keer per week. Liever wat kleiner beginnen en dat volhouden, dan direct hoog inzetten  en na 2 maanden afhaken.

  1. Deel je goede voornemen

Je goede voornemen delen met vrienden en familie is een goed idee. Niet alleen kunnen zij je motiveren om je doel te behalen, maar met een beetje mazzel vind je iemand met hetzelfde goede voornemen en kunnen jullie samen aan de slag!

  1. Treat yourself!

Ben je goed op weg? Beloon jezelf dan! Bijvoorbeeld met een toffe nieuwe sport-outfit, nieuwe hardloopschoenen of goede oordopjes.

  1. Houd je voortgang bij

Want zien dat je harde werk zijn vruchten aflevert, is de allerbeste motivatie om vol te houden! Dus stap op die weegschaal, maak foto’s van jezelf, pak het meetlint erbij of pas die ene broek die eigenlijk te strak zat maar die je niet weg wilde gooien ‘want ooit pas ik er weer in’.

  1. Herpak jezelf

Zit je in een dip en heb je je goede voornemens even losgelaten? Kan gebeuren! Zie dit niet meteen als falen maar accepteer dat de weg naar jouw doel met ups en downs komt. De kunst is nu om jezelf weer te herpakken. Ja, het is zonde dat het even een paar weken niet is gegaan zoals je jezelf voorgenomen had. Maar weet je wat pas echt jammer zou zijn? Dat je alles wat je tot nu toe wel hebt behaald alsnog te verliezen door nu de handdoek in de ring te gooien! Dus herpak jezelf en je zult zien dat je de motivatie snel weer terug hebt.

Op een sportief 2021, succes!

Deel dit bericht

Vragen? Neem contact met ons op!

Reserveringslijst Wij informeren u wanneer het product weer op voorraad is. Laat hieronder uw e-mailadres achter.