Hoe bouw je jouw eigen homegym? - Fitnessapparatuur.nl

Hoe bouw je jouw eigen homegym?

Niet iedereen vindt het fijn om naar een sportschool te gaan. Sommige mensen voelen zich niet op hun gemak tussen andere mensen, terwijl anderen weinig tijd hebben en liever thuis sporten. Je kunt er dan voor kiezen om een eigen ‘homegym’ te bouwen en je eigen fitnessapparaten te huren of te kopen. Om je te helpen de perfecte homegym samen te stellen, hebben wij hieronder verschillende soorten trainingen voor je op een rijtje gezet. Zo kun je nadenken over welke soort training bij je past en welke fitnessapparatuur je daarvoor nodig hebt.

Verschillende soorten trainingen

Weerstandstraining
Weerstandstraining is een vorm van fysieke activiteit om uithoudingsvermogen en kracht op te bouwen. Het doel is om een tegengestelde kracht te gebruiken om je spieren samen te trekken en sterker te maken. Bij een weerstandstraining wordt veelal gebruik gemaakt van medicine balls, weerstandsbanden, een pull-up bar en je eigen lichaamsgewicht. De kosten voor een krachtstation met weerstandstraining liggen tussen de 250 en 450 euro.

HIIT-training
High Intensity Interval Training (HIIT) is een vorm van cardio, waarbij je voor korte tijd een intensieve inspanning levert, afgewisseld met minder intensieve oefeningen of rust. Voor een interval training wordt vaak een loopband of een stepper gebruikt, maar ook andere cardio apparaten als een hometrainer of spinningfiets kunnen je helpen bij het opvoeren van jouw hartslag. Deze apparaten kosten gemiddeld tussen de 450 en 1300 euro.

Krachttraining
Krachttraining is een vorm van weerstandstraining die is bedoelt om de spiermassa te vergroten. Van de drie categorieën in fitnessapparatuur is de krachtapparatuur het duurst. Een set verstelbare dumbbells kost rond de 100 euro, een barbell met uitgebreide set platen kost al gauw 1000 euro. Wil je hier ook nog een rack bij, ben je nog eens 200 euro kwijt. Hierom kiezen mensen er vaak voor om dit soort apparatuur te huren in plaats van te kopen.

De ruimte

Wanneer we het hebben over een homegym, denk je misschien aan een grote ruimte zoals een kelder of een garage. Toch geeft een kleine ruimte van bijvoorbeeld 6 vierkante meter al tal van mogelijkheden voor een homegym. Zo hebben wij zelf een groot aantal compacte cardio apparaten die bij uitstek geschikt zijn voor thuisgebruik. Tevens heeft een set dumbbells, of een bar met platen helemaal niet veel ruimte nodig. Efficiëntie is key, gelukkig helpen wij je daar graag bij.

De kosten

Vallen de kosten voor een eigen homegym je tegen? Kijk dan eens naar de kosten die je kwijt bent aan de sportschool. Stel je hebt een fitnessabonnement van 40 euro per maand, dan geef je ieder jaar al 480 euro uit aan een abonnement. Op de lange termijn kun je van dit bedrag een eigen homegym bouwen. Je bent dan niet meer afhankelijk van de openingstijden, je hoeft niet meer in de rij te staan voor een apparaat, en je bent geen tijd meer kwijt aan het reizen naar de sportschool.

Heb je vragen over het inrichten van jouw homegym? Of wil je advies over de perfecte homegym bij jou thuis? Neem contact met ons op via info@fitnessapparatuur.nl en wij helpen je graag verder!

Deel dit bericht

Vragen? Neem contact met ons op!

Reserveringslijst Wij informeren u wanneer het product weer op voorraad is. Laat hieronder uw e-mailadres achter.