Thuis revalideren: hier moet je op letten - Fitnessapparatuur.nl

Thuis revalideren: hier moet je op letten

Na ingrepen als een knie-operatie of een heupoperatie, of na een blessure of ziekte is vaak revalidatie nodig. Naast revalidatie onder begeleiding van een fysiotherapeut, draagt ook thuis revalideren bij aan een sneller herstel. Zo heeft dagelijks fietsen op een hometrainer na een knie-operatie bijvoorbeeld een positief effect op je spierkracht, mobiliteit en conditie.

Om je (thuis)revalidatie zo goed mogelijk te doorlopen is het belangrijk dat je het juiste fitnessapparaat kiest; een apparaat met de beste eigenschappen afgestemd op jouw revalidatie. In dit blog geven we je tips waar je op moet letten bij het uitkiezen van fitnessapparatuur om thuis mee te revalideren.

Kies voor een apparaat dat op maat instelbaar is

Bij revalidatie is voorzichtigheid geboden. Je wilt immers geen onnodige schade oplopen door bijvoorbeeld te snel te zwaar te bewegen, verkeerde bewegingen te maken of een onjuiste houding aan te houden tijdens het bewegen.

Een lage instap
Kies voor een apparaat met een lage instap. Zeker in het geval van revalidatie na een knie- of heupoperatie is het makkelijk als je niet gehinderd wordt door een (te) hoge instap. Een lage instap zorgt ervoor dat je eenvoudig op het apparaat komt zonder lastige buigingen of grote bewegingen te moeten maken.

Weerstand en snelheid instelbaar
Zeker in de beginfase van je revalidatie kun je nog niet te snel en te zwaar bewegen. Een apparaat met een instelbare weerstand en snelheid is daarom ideaal. Zo kan je de juiste bewegingen maken zonder dat je (te) veel kracht moet zetten. Wanneer je kracht toeneemt kan je de snelheid en weerstand hoger zetten. Zo pas je het apparaat gedurende de hele revalidatie aan aan het niveau waar je op dat moment op zit en kun je de de progressie boeken die je nodig hebt om op je oude niveau terug te komen.

De goede zithouding
Waar je niet op zit te wachten is een nieuwe rug- en nekblessure doordat je tijdens je revalidatie continu in een verkeerde houding zit. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een apparaat waarbij gekeken is naar een juiste zithouding. Zo voorkom je dat je elke training met een bolle rug of -nek aan het bewegen bent.

Zorg voor inzicht in je lichamelijke toestand
Met name voor revaliderende (ex)hartpatiënten is het belangrijk om inzicht te hebben in je vitale functies. Let er daarom op dat de apparatuur voorzien is van technologie die je hier inzicht in geeft. Op die manier ben je tijdens je training continu op de hoogte van je fysieke gesteldheid en kan je je training hier op aanpassen.

Wij hebben de apparatuur die je zoekt om thuis te revalideren

Onze fitnessapparaten zijn de beste oplossing voor iedereen die thuis wilt revalideren. Onze apparaten hebben een extra lage instap, op maat instelbare snelheid en weerstand, een perfecte zithouding én zijn voorzien van technologiën die je inzicht geven in onder andere je hartslag. Of je voor je revalidatie nou een hometrainer, loopband, ligfiets, crosstrainer of een roei-apparaat nodig hebt; wij helpen je aan het beste apparaat waarmee jij zo snel en verantwoord mogelijk revalideert.

Let op: Sta je onder behandeling van een arts of fysiotherapeut? Overleg dan altijd welk apparaat het meest geschikt is en volg de aanwijzingen van je arts of fysiotherapeut op. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bewegingsintensiteit en de duur van de activiteit.

Deel dit bericht

Vragen? Neem contact met ons op!

Reserveringslijst Wij informeren u wanneer het product weer op voorraad is. Laat hieronder uw e-mailadres achter.