Vitale werknemers in Corona tijd: dit helpt!  - FitnessApparatuur huren

Vitale werknemers in Corona tijd: dit helpt! 

We werken massaal thuis. Minder reistijd, sloffen in plaats van nette schoenen, wasje draaien tijdens de vergaderingen en, laten we eerlijk zijn, een joggingsbroek in plaats van een pantalon. Klinkt goed, toch? Maar voor niks gaat de zon op want er kleven wel degelijk nadelen aan thuiswerken! 

Want kijk eens goed naar hoe je erbij zit. Op je niet zo ergonomische-eetkamer-stoel achter je net-te-hoge-eettafel. Terwijl je van de ene Zoom call naar de andere schiet waarbij je de wandeling naar de koffie-automaat verderop in de gang mist en het blokje-om voor de lunch overslaat. 

Minder vitale werknemers = hoger ziekteverzuim 

Daarnaast schreven we al eerder dat uit onderzoek blijkt dat medewerkers meer stress en een hogere werkdruk dan ooit ervaren. Combineer dit met een structureel verkeerde lichaamshouding, te weinig beweging en minder sociale contacten en je hebt een destructieve optelsom. Uitkomst? Minder vitale werknemers, minder gelukkigere medewerkers, blessures, psychische klachten en uiteindelijk een hoger ziekteverzuim. 

Vitaliteit medewerkers verhogen = ziekteverzuim terugdringen 

Vitale medewerkers zijn gelukkigere, productievere medewerkers en hebben een aanzienlijk lager ziekteverzuim. Wist je dat een fitte, vitale medewerker gemiddeld tot maar liefst 6 dagen per jaar minder verzuim heeft? En als je bedenkt dat 1 dag minder verzuim, een werkgever €250 tot €400 bespaart, dan is investeren in vitaliteit eigenlijk een must voor elke werkgever. 

Hoe verhoog je de vitaliteit van je medewerkers?

Een bedrijf met vitale werknemers is een win-win-situatie. De organisatie heeft minder uitval en lagere kosten en de medewerkers voelen zich beter. Maar hoe zorg je als werkgever nou voor vitale werknemers?  

Uit onderzoek blijkt dat werknemers zich minder gestresst en meer gemotiveerd voelt na het uitoefenen van sport. Ook geeft het overgrote deel aan productiever te zijn en zich weer meer betrokken te voelen bij het team wanneer er bijvoorbeeld team challenges worden gedaan. Tel daarbij op dat regelmatig bewegen zorgt voor minder blessures en een betere gezondheid en je begrijpt dat sporten essentieel is. 

Fitnessapparatuur voor elk bedrijf

Faciliteer daarom sportmogelijkheden en huur fitnessapparatuur! Wij bezorgen en installeren de fitnessapparatuur bij de medewerkers thuis en geven direct uitleg over het apparaat. Zo kunnen jouw mensen veilig, laagdrempelig en makkelijk thuis sporten.  

Deel dit bericht

Vragen? Neem contact met ons op!

Reserveringslijst Wij informeren u wanneer het product weer op voorraad is. Laat hieronder uw e-mailadres achter.